
یک کارشناس مسئول امور معادن استان فارس از اضافه شدن یک ظرفیت جدید معدنی به ظرفیتهای قبلی فارس اشاره و اضافه کرد: آلاباستر یک نوع سنگ گچ محسوب میشود که در جنوب فارس وجود دارد.
به گزارش ایسنا، رضا افشاری شنبه ۶ بهمن در جمع خبرنگاران گفت: در صورت توجه به این ظرفیت و سرمایهگذاری برای اکتشاف، استخراج و فرآوری آلاباستر، ارزش افزودهی مناسبی متوجه فارس خواهد شد.
او توضیح داد: سنگ آلاباستر، به دلیل ویژگی خاص و شگفتانگیز عبور نور در دنیا بهعنوان خاصترین سنگ تزئینی محسوب میشود که دارای کاربردهای فراوانی در دکوراسیون داخلی است.
افشاری با یادآوری اینکه معمولاً امکان عبور نور از سنگ وجود ندارد، گفت: آلاباستر نوعی سنگ گچی است که هر طیف نوری را از خود عبور میدهد و بازتاب نور همان رنگی بوده که به سنگ تابانده شده است.
او یادآور شد: این نوع از سنگ در هتلها، ساختمانهای هنری، دکوراسیون و مصنوعات سنگی شامل لوستر، وسایل تزئینی، آباژور، مبلمان و مجسمههای نورانی استفاده میشود.
افشاری با بیان اینکه براساس مطالعات، ظرفیت مناسبی از آلاباستر در بخش اشکنان شهرستان لامرد شناسایی شده است، گفت: اکتشاف این سنگ کمنظیر با نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس در حال انجام بوده و ذخایری نیز تا ضخامت سه متر نیز شناسایی شده است.
این کارشناس با بیان اینکه اسپانیا، ایتالیا و آمریکا از تولید کنندگان اصلی این محصول محسوب میشوند، گفت: در ایران چون این سنگ ناشناخته بود و تجهیزات و فنآوری و دانش فنی فرآوری آن وجود نداشت، بهرهگیری از چنین ذخیره با ارزشی انجام نشده است.
افشاری گفت: آلاباستر شناسایی شده در اشکنان لامرد بر خلاف سایر آلاباسترهای کشور به دلیل ضخامت قابل توجه و امکان تهیه کوپ و اسلپ و نزدیکی به بنادر جنوبی از شرایط مناسب صادرات برخوردار بوده و سرمایهگذاران بازارهای داخلی و خارجی به آن توجه دارند.
او در عینحال گفت: ناشناخته بودن این سنگ در بازار داخل از چالشهای فراروی استخراج آلاباستر محسوب میشود و از طرفی به دلیل بازاریابی نامناسب، در شناساندن این ظرفیت به سایر کشورها هم موفق عمل نکردهایم.
این کارشناس معدن یادآور شد که سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس و سرمایه گذاران بخش خصوصی در حال بررسی امکان فرآوری این ماده معدنی در کشور هستند تا با همکاری تولیدکنندگان سایر کشورها، ارزش افزودهی مناسبی برای فارس و کشور تأمین شود.